Clinica MEDO

Alimentaţie sănătoasă de Crăciun

Timp de citire: 3 minute

Articol actualizat la 29/03/2019

        Sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou se sociază, de obicei, cu mese îmbelşugate, cu bucate tradiţionale şi nu numai! Pentru unele persoane, aceste obiceiuri culinare sunt o plăcere, pentru alţii, mesele prelungite sunt generatoare de neplăceri, uneori mergând până la diverse probleme medicale.
Cu toate acestea, Crăciunul nu trebuie să devină o problemă pentru cei care trebuie să respecte diverse diete. Există modalităţi de a menţine dieta sanatoasă în timpul sezonului de Crăciun.

        Cumpătarea

        Moderaţia este un principiu întotdeauna valabil legat de problema supraalimentării de Crăciun. Este uşor să spui „trebuie să manânc şi să beau cu moderaţie”, dar este mai greu să pui în practică acest lucru. Câteva idei în acest sens:

        Alternative

        Ori de câte ori aveţi control asupra meniului, alegeţi alternativa cea mai sănătoasă de preparare şi servire. Puteţi sugera acelaşi lucru şi altor persoane care vă vor oferi mese în această perioadă de sărbători.

        Este o bună alegere de a face un pic altfel Crăciunul din acest an, de exemplu, încercaţi un picnic cu un meniu bogat în salate, mai degrabă decât fripturi imense sau de a organiza o activitate cu prietenii în loc de a avea o noapte de Crăciun cu degustări de băuturi prelungite.

        Câteva modalităţi de a reduce conţinutul de grăsime şi de a creşte valoarea nutritivă a alimentelor de Crăciun sunt enumerate mai jos. Depinde de dumneavoastră ce veţi alege:

        Legume

        Carnea

        Deserturi

        Nu uitaţi!

 

Exit mobile version