Politica GDPR Medo

Nota de informare cu privire la prelucarea datelor cu caracter personal de catre MEDO SRL

1. DESPRE ACEASTA NOTA DE INFORMARE

In aceasta nota de informare va explicam modul in care are loc prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre MEDO si in care ne asiguram ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate responsabil si in conformitate cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal care este aplicabila. Pentru scopurile acestei note de informare MEDO este operator de date cu caracter personal. Puteti gasi mai jos informatii cu privire la identitatea si datele noastre de contact. De asemenea, tot mai jos puteti gasi datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor din cadrul MEDO.

Noi, cei de la MEDO si partenerii nostri luam foarte in serios respectul fata de datele dumneavoastra. Conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si bunele practici in domeniu, precum si asigurarea unui climat de transparenta, siguranta si incredere pentru pacientii nostri este o prioritate pentru noi, pentru care angajatii, colaboratorii, partenerii si conducerea noastra isi declara in mod ferm sustinerea.

Aceasta nota contine informatii importante. Asadar, va incurajam sa acordati timpul necesar pentru a o citi in intregime si cu atentie si sa va asigurati ca o intelegeti pe deplin. Pentru a facilita parcurgerea documentului, am inclus la sfarsitul acestei note un glosar care explica principalele notiuni folosite (e.g. “date cu caracter personal”, “prelucrare”, etc.). Nu ezitati sa ne comunicati orice nelamuriri ati avea. Dorim sa fie clar pentru dumneavoastra cum folosim datele dumneavoastra si modul in care le protejam.

Continutul acestei note de informare este pur informativ si nu afecteaza drepturile pe care vi le ofera legislatia. Vom face tot posibilul pentru a va facilita exercitarea acestora.

Va multumim pentru increderea acordata serviciilor noastre si modului in care lucram cu datele dumneavoastra.

2. CINE SUNTEM NOI

MEDO a luat fiinta in anul 1994 si are o experienta bogata in managementul serviciilor medicale, atat la nivel national cat si international. Crearea unui sistem medical modern, diversificat, cu baze materiale, logistice si umane performante, care sa satisfaca cerintele clientilor nostrii reprezinta misiunea noastra. Valorile pe care se bazeaza MEDO pentru a-si indeplini misiunea sunt: orientare spre client, responsabilitate, performanta, pragmatism, respect, integritate, loialitate, creativitate.

In clinica MEDO oferim servicii de laborator medical, medicina de familie, medicina muncii precum si alte specialitati medicale.

MEDO pune la dispozitia clientilor sai aparatura mobila necesara examinarilor specifice de medicina muncii, precum si ambulante si unitati mobile de interventie si transport medicalizat.

Daca aveti orice comentarii, sugestii, intrebari sau preocupari cu privire la orice informatii din aceasta nota sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastra pe care o realizam, va rugam sa nu ezitati sa contactati oricand responsabilul nostru cu protectia datelor. In functie de preferintele dumneavoastra, ne puteti contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos.

Intreaga noastra echipa va depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura ca va raspundem cat mai rapid si complet.

Datele noastre de contact
Denumire completa: MEDO SRL
Adresa sediu: Strada Cicoarei, nr. 8A, Brasov, cod postal 500188
Numar de telefon: 0268 966 sau 0268 474 237
Adresa de email: office@medo.ro
Datele de contact ale responsabilului nostru cu protectia datelor (aceasta este persoana pe care trebuie sa o contactati in legatura cu orice probleme referitoare la protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal)
Prenume si nume: Alexandru Tudorache
Adresa corespondenta: Strada Cicoarei, nr. 8A, Brasov, cod postal 500188
Adresa de email: dpo.medo@gmail.com

3. CE DATE ALE DUMNEAVOASTRA PRELUCRAM

Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le vom prelucra sunt datele obtinute direct de la dumneavoastra sau rezultate in urma prestarii serviciilor de catre MEDO si includ urmatoarele categorii de date:

Date medicale (date cu caracter personal sensibile), cum ar fi: simptome; boli anterioare; analize si medicamente administrate in trecut; grupa sangvina; analize si alte servicii pe care le accesati la MEDO; rezultatele analizelor pe care vi le efectuam; tratamentul pe care vi-l prescriem sau administram; medicul pe care l-ati accesat; recomandari medicale; date din dosarul medical, inclusiv date despre istoricul medical al familiei dumneavoastra; date biometrice; alte informatii pe care ni le oferiti cu privire la membrii de familie ai dumneavoastra si la relatiile dumneavoastra de rudenie.

Detalii personale, cum ar fi: nume; prenume; sex; data nasterii, varsta; cetatenie; inregistrari video (in incinta noastra unde avem instalate camere CCTV de supraveghere video – acolo unde exista, acestea sunt indicate prin semne la vedere); cod numeric personal (CNP); restul informatiilor din actul dumneavoastra de identitate (inclusiv data emiterii, data expirarii actului, locul nasterii).

Detalii de contact, cum ar fi: adresa de domiciliu sau resedinta; numar de telefon mobil/fix; numar de fax; adresa de email.

Detalii de plata, cum ar fi: adresa de facturare; numarul contului bancar sau al cardului bancar/ cod IBAN; numele si prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (poate fi altul decat dumneavoastra daca altcineva a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra); data de la care cardul bancar este valabil; data expirarii cardului bancar.

Detalii profesionale, cum ar fi: angajator; pozitie; marca angajat; numar legitimatie.

Detalii referitoare la asigurari, cum ar fi: calitatea de asigurat/ neasigurat, asigurator (in cazul asigurarilor private).

Opinii si viziuni (pot include date sensibile), cum ar fi: orice opinii si viziuni pe care ni le transmiteti sau orice opinii si viziuni pe care le postati public despre noi pe retelele de socializare (social media) sau pe care le faceti cunoscute pe alte canale publice.

Date referitoare la achizitii si interactiunea cu noi, cum ar fi: evidente ale interactiunilor dumneavoastra cu noi; detalii referitoare la istoricul achizitiilor dumneavoastra de la noi.

Dupa cum reiese din lista de mai sus, este posibil sa ne furnizati informatii cu privire la alte persoane – de exemplu, istoricul medical al rudelor dumneavoastra care sufera de aceeasi conditie medicala ca dumneavoastra. Atunci cand acestea se refera la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informatii drept date cu caracter personal ale acelor persoane si le vom acorda si lor protectia necesara. Vom respecta insa cu strictete obligatia de pastrare a secretului profesional (inclusiv a secretului medical) pe care o avem fata de dumneavoastra si nu vom informa aceste persoane despre aceasta procesare pentru a respecta obligatia noastra de secret profesional (inclusiv medical) fata de dumneavoastra.

4. SURSA DIN CARE PRIMIM DATELE DUMNEAVOASTRA

Pentru serviciile de medicina muncii, la momentul incheierii contractului cu angajatorul dumneavoastra sau oricand pe parcursul derularii contractului, acesta ne va transmite urmatoarele date cu privire la dumneavoastra care sa ne permita identificarea dumneavoastra, si anume: nume; prenume; cod numeric personal (CNP); identitate angajator; detalii profesionale; date de contact (telefon si / sau email).

Pentru beneficiarii de abonamente medicale contractate de angajatorul dumneavoastra sau de un membru al familiei dumneavoastra, primim din partea clientului nostru nume; prenume; cod numeric personal (CNP); date de contact (telefon si / sau email).

Pentru beneficiarii de asigurari medicale, in functie de contractul dintre noi si asiguratorul dumneavoastra primim din partea acestuia: nume; prenume; cod numeric personal (CNP); date de contact (telefon si / sau email).

Cele mai multe informatii le avem insa de la dumneavoastra atunci cand semnati un contract de prestari servicii sau cand folositi servicii medicale in clinica noastra. Incercam in mod constant sa pastram datele dumneavoastra cat mai corect si la zi. Pentru aceasta desfasuram in mod continuu o companie de strangere si actualizare a datelor dumneavoastra.

5. TEMEIURILE PE BAZA CARORA PRELUCRAM DATELE DUMNEAVOASTRA

Temeiurile pentru care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal (altele decat datele sensibile)

Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, altele decat datele sensibile, pentru a putea incheia un contract cu dumneavoastra, la cererea dumneavoastra, sau pentru a executa un contract incheiat cu dumneavoastra (prin care ne obligam sa va prestam serviicile noastre).

In ceea ce priveste comunicarile noastre de marketing, prelucram datele dumneavoastra pe baza consimtamantului la prelucrare pentru acest scop specific.

Putem prelucra datele dumneavoastra pentru indeplinirea obligatiilor noastre de arhivare, a obligatiilor de a comunica unor autoritati publice, la cerere, anumite informatii sau a altor obligatii legale.

De asemenea, sunt cazuri in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul interesului nostru legitim, de exemplu in cazul va comunicam informatii necesare pentru protejarea starii dumneavoastre de sanatate sau pentru a facilita accesarea serviciilor noastre medicale.

Temeiurile pentru care prelucram datele dumneavoastra sensibile cu caracter personal

Avand in vedere specificul activitatii noastre (prestare de servicii medicale), este normal sa colectam sau sa prelucram si datele dumneavoastra sensibile cu caracter personal.

Vom realiza aceste prelucrari pe baza urmatoarelor temeiuri juridice:

Atunci cand prelucrarea este necesara in scopuri legate de evaluarea capacitatii de munca a dumneavoastra (pentru angajare), de stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asistenta medicala sau sociala sau a unui tratament medical sau de gestionarea sistemelor si a serviciilor de sanatate si asistenta sociala.

Putem prelucra datele dumneavoastra si in situatii de urgenta medicala sau alte situatii in care va aflati in incapacitate (fizica sau juridica) de a consimti la prelucrare, putem prelucra datele dumneavoastra sensibile in scopul protejarii intereselor vitale ale dumneavoastra (sau ale unei alte persoane fizice).

In cazuri urgente, poate fi necear sa prelucram datele dumneavoastra medicale din motive de interes public in domeniul sanatatii publice; de exemplu: protectia impotriva amenintarilor transfrontaliere grave la adresa sanatatii, asigurarea de standarde ridicate de calitate si siguranta a asistentei medicale si a medicamentelor sau dispozitivelor medicale, in temeiul legislatiei Uniunii Europene sau a Romaniei.

In situatia in care intre dumneavoastra si noi apar diferende pe care nu le putem solutiona impreuna pe cale amiabila, este posibil sa prelucram datele dumneavoastra sensibile (de exemplu, rezultatele analizelor medicale in baza carora s-a decis un anumit diagnostic) pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

6. SCOPURILE PENTRU CARE PRELUCRAM DATE CU CARACTER PERSONAL REFERITOARE LA DUMNEAVOASTRA

Scopurile pentru care prelucram date cu caracter personal referitoare la dumneavoastra sunt urmatoarele:

Prestarea de servicii medicale catre dumneavoastra. Prestarea serviciilor medicale; inregistrarea serviciilor medicale prestate, inclusiv oferirea de servicii promotionale sau informatii despre promotiile noastre; comunicarea cu dumneavoastra cu privire la serviciile MEDO; activarea sau particularizarea abonamentelor dumneavoastra la serviciile noastre; programari; identificarea dumneavoastra si a serviciilor prestate; informarea dumneavoastra (cu privire la rezultatele serviciilor prestate sau – in cazurile de medicina muncii– furnizarea documentelor legale catre angajatorul dumneavoastra.

Comunicari de marketing. Comunicarea cu dumneavoastra prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), posta, mesaje transmise pe platformele de socializare sau in persoana) noutati privind serviciile medicale disponibile in cadrul clinicii MEDO, abonare la newsletter sau furnizarea alte informatii care v-ar putea interesa.

Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii si IT (tehnologia informatiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii; gestionarea securitatii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra retelelor noastre IT, emiterea de rapoarte catre institutiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.

Indeplinirea obligatiilor noastre legale. Indeplinirea obligatiilor noastre legale cu privire la arhivare, sanatate, securitate, tinerea evidentelor si a altor obligatii pe care legislatia ni le impune.

Gestiunea financiara. Eliberarea bonurilor, a facturilor si a chitantelor catre dumneavoastra; primirea platilor de la dumneavoastra inclusiv inregistrarea platilor efectuata de alta persoana in numele dumneavoastra; recuperarea debitelor de la dumneavostra (inclusiv prin intermediul companiilor specializate in recuperarea de creante – detalii mai jos, la sectiunea referitoare la transmiterea datelor cu privire la dumneavostra); restituirea unor sume de bani catre dumneavoastra; transmiterea de notificari; trimiterea in instanta; elaborarea de rapoarte financiare/ operationale, a rapoartelor de activitate si emiterea situatiilor financiare/ cu privire la contracte.

Solutionarea disputelor. Formularea de cereri si de aparari inaintea autoritatilor publice si a altor entitati care solutioneaza dispute.

Sondaje: Realizarea de sondaje si adresarea de intrebari catre dumneavoastra cu scopul de a obtine opinia dumneavoastra cu privire la serviciile noastre.

Imbunatatirea produselor si a serviciilor. Identificarea potentialelor probleme cu privire la serviciile noastre existente in vedere imbunatatirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri); testarea imbunatatirilor realizate asupra serviciilor noastre sau a noilor noastre servicii; solutionarea sesizarilor dumneavoastra.

Supravegherea spatiilor MEDO conform dispoztiilor legale. Sistemele CCTV montate pentru supravegherea spatiilor.

Tranzactii de M&A. Este posibil ca in viitor MEDO sa decida divulgarea datelor dumneavoastra in contextul unor tranzactii de M&A.

7. CUI VOM DIVULGA DATELE DUMNEAVOASTRA

Ca regula, nu divulgam datele dumneavoastra catre alte companii, organizatii sau persoane din orice tara (inclusiv Romania).

In anumite situatii, este insa posibil sa divulgam dumneavoastra catre alte persoane fizice sau juridice.

Din pacate nu este posibil sa va oferim la acest moment informatii precise cu privire la identitatea exacta a tuturor destinatarilor posibili ai datelor dumneavoastra, deoarece nu pot fi stabiliti in prealabil pentru fiecare pacient in parte. Incercam insa sa fim cat de transparenti si specifici cu putinta, iar in continuare vom prezenta categoriile de astfel de destinatari:

Angajatorul dumneavoastra – in legatura cu evaluarea capacitatii dumneavoastra de munca pentru scopuri legate de medicina muncii, dar numai in limita informatiilor stabilite prin dispozitii legale, fiind excluse informatiile cu privire rezultatul investigatiilor medicale realizate.

Alte companii din grupul MEDO – pentru motive legitime legate de activitatea noastra (inclusiv serviciile medicale pe care le prestam si operarea site-ului nostru), potrivit legislatiei aplicabile.

Autoritati publice din orice domeniu, din Romania sau din strainatate (in special autoritati publice in domeniul sanatatii din Romania: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii si altele) – la cererea acestora sau din initiativa noastra, in acord cu legislatia aplicabila.

Asiguratori din Romania sau din alte state – in legatura cu serviciile de care ati beneficiat in clinicile noastre.

Contabili, auditori, avocati si alti consultanti profesionali externi ai nostri, din Romania sau din strainatate – acestia vor fi obligati printr-o lege sau prin contractul incheiat cu noi sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra.

Persoane fizice sau juridice care actioneaza ca persoane imputernicite pentru MEDO, in diverse domenii (de exemplu, servicii de plata, servicii de arhivare sau distrugere de documente etc.) de oriunde din lume, pe care ii vom obliga insa sa respecte cerintele legislatiei care va protejeaza drepturile – acestia presteaza anumite servicii pentru noi.

Orice persoana, agentie sau instanta relevanta din Romania sau din alt stat – in masura necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

Orice achizitori sau posibili achizitiori relevanti din sectorul medical sau din alte sectoare, din Romania sau din alt stat – in situatia in care vindem sau transferam toate sau o parte dintre partile noastre sociale, activele noastre sau afacerea noastra (inclusiv in cazul reorganizarii, al dizolvarii sau al lichidarii noastre) – acestia vor fi tinuti de o obligatie de confidentialitate.

Partenerii nostri, cu care ne aflam in relatii contractuale – furnizori de servicii de marketing, asiguratori.

Medicii colaboratori si alti furnizori de servicii medicale; fiecare dintre acestia fiind obligati prin lege sau prin contractul incheiat cu noi sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra .

Atunci cand folosim o persoana fizica sau juridica drept persoana imputernicita pentru prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, ne vom asigura ca aceasta a incheiat un act scris cu noi prin care isi asuma, printre alte obligatii pe care legislatia protectiei datelor cu caracter personal le prevede, obligatiile de a (i) prelucra datele cu caracter personal numai potrivit instructiunilor noastre scrise pe care i le-am furnizat in prealabil si de a (ii) implementa efectiv masuri pentru protejarea confidentialitatii si asigurarea securitatii datelor cu caracter personal. Ne vom asigura, de asemenea, ca actul scris dintre noi si persoana imputernicita prevede pentru aceasta cel putin toate celelalte obligatii pe care le prevede legislatia aplicabila cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

8. CUI SI IN CE CONDITII VOM TRANSFERA DATELE DUMNEAVOASTRA CATRE O TARA TERTA SAU ORGANIZATIE INTERNATIONALA

In acest moment nu transferam si nu intentionam sa transferam datele dumneavoastra cu caracter personal sau o parte dintre aceastea catre alte companii, organizatii sau persoane din state terte sau catre organizatii internationale.

Daca va fi necesar sa transferam datele dumneavoastra catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, va vom transmite in prealabil o noua nota de informare cu privire la aceasta.

Pentru cazuri expres stabilite, in vederea efectuarii unor analize specializate, la solicitarea expresa a pacientilor nostri, transmitem date cu caracter personal catre centre medicale din afara Romaniei, inclusiv SUA.

9. CAT TIMP VOM STOCA DATELE DUMNEAVOASTRA

Vom stoca datele dumneavoastra pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 100 ani in cazul documentelor medicale. Pentru stocarea datelor dumneavoastra in format electronic, folosim serverele proprii sau ale altor companii specializate in arhivarea electronica.

10. SECURITATEA DATELOR DUMNEAVOASTRA

Lucram din greu pentru a proteja clientii nostri, alte persoane ale caror date le prelucram si pe noi insine de accesul neautorizat si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucram.

In special, am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de asigurare a securitatii datelor cu caracter personal:

Politici dedicate. Adoptam si ne revizuim practicile si politicile de prelucrare a datelor clientilor nostri si ale altor persoane, inclusiv masurile fizice si electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat si alte posibile amenintari la securitatea acestora. Verificam constant modul in care aplicam propriile politici de protectie a datelor cu caracter personal si in care respectam legislatia protectiei datelor.

Minimizarea datelor. Ne-am asigurat ca datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta nota.

Restrangerea accesului la date. Restrangem cu strictete accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram la angajatii, colaboratorii si alte persoane care au nevoie sa le acceseze pentru a le putea prelucra pentru noi. Toate aceste companii si persoane fizice sunt supuse unor obligatii stricte de confidentialitate si nu vom ezita sa ii tragem la raspundere si sa incetam colaborarea cu ei in cazul in care nu trateaza protectia datelor dumneavoastra si ale altor persoane cu maxima seriozitate.

Masuri tehnice specifice. Am achizitionat si utilizam tehnologii care sa asigure clientii nostri si alte persoane ca securitatea datelor lor este protejata. De exemplu, atunci cand accesati rezultatele analizelor dumneavoastra online, prin modulul de vizualizare al rezulatelor analizelor, va trebui sa va autentificati folosind codul web si codul de proba. Pentru a va proteja securitatea datelor, va recomandam sa nu folositi statii de lucru publice (nesecurizate) sau statii cu acces multiplu si de asemenea sa nu inmanati altor persoane documentul in format hartie pe care sunt inscrise codul web si codul de proba.

Asigurarea exactitatii datelor dumneavoastra. Este posibil ca din cand in cand sa va rugam sa confirmati exactitatea si/sau actualitatea datelor cu caracter personal cu privire la dumneavoastra pe care le prelucram. Instruirea personalului. Ne instruim si testam constant angajatii si colaboratorii cu privire la legislatia si cele mai bune practici in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal.

Anonimizarea datelor. Acolo unde este posibil si adecvat activitatii noastre, anonimizam / pseusoanonimizam datele cu caracter personal pe care le prelucram, astfel incat sa nu mai putem identifica persoanele la care acestea se refera.

Controlul furnizorilor nostri de servicii. Introducem in contractele cu cei care prelucreaza pentru noi (persoane imputernicite) sau impreuna cu noi (alti operatori – operatori asociati) clauze pentru asigurarea protectiei datelor pe care le prelucram; aceasta protectie merge cel putin pana la minimul impus de legislatie.

Desi luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostra, MEDO nu poate garanta lipsa oricarei incalcari de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. In cazul nefericit si putin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate.

11. CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA SI CUM LE PUTETI EXERCITA

Tratam drepturile pe care le aveti in legatura cu prelucrarea pe care o realizam asupra datelor referitoare la dumneavoastra cu maxima seriozitate. Vom continua sa luam toate masurile rezonabile pentru a ne asigura ca acestea sunt respectate.

Drepturile dumneavoastra

Pe scurt, drepturile dumneavoastra sunt urmatoarele:

Dreptul de acces la date. Aveti dreptul de a obtine accesul la datele dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam sau la copii ale acestora; aveti, de asemenea, dreptul de a obtine de la noi informatii cu privire la natura, prelucrarea si divulgarea acestor date.

Dreptul la rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine rectificarea inexactitatilor datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveti dreptul de a obtine de la noi stergerea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam, in limitele legislatiei in vigoare.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor. Aveti dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam, in limitele legislatiei in vigoare.

Dreptul de a obiecta. Aveti dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul de a obtine transferul catre un alt operator al datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la retragerea consimtamantului. In situatiile in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul; puteti face aceasta in orice moment, cel putin la fel de usor cum ne-ati acordat initial consimtamantul; retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor dumneavoastra pe care am realizat-o inainte de retragere.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Puteti obtine mai multe informatii despre drepturile dumneavoastra consultand documentul disponibil pe siteul MEDO la adresa www.medo.ro/pacienti/date-personale

Cum va puteti exercita drepturile

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a va retrage consimtamantul, atunci cand va prelucram datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice intrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceasta nota de informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrarii datelor dumneavoastra de catre noi, va rugam sa folositi oricand doriti detaliile de contact din sectiunea 2 de mai sus (Datele noastre de contact).

Vom incerca sa raspundem cat mai rapid si complet tuturor intrebarilor si preocuparilor dumneavoastra si sa facilitam exercitarea drepturilor dumneavoastra.

12. CE SE POATE INTAMPLA DACA NU NE FURNIZATI DATELE

Nu aveti o obligatie de a ne furniza datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le-am mentionat in acest document.

Cu toate acestea, daca nu ne oferiti datele mentionate in aceasta nota de informare nu va fi posibil pentru noi sa va prestam serviciile pe care ni le solicitati.

13. INEXISTENTA UNUI PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT

Respectul nostru pentru datele dumneavoastra include faptul ca le acordam atentia umana necesara, prin intermediul personalului nostru. In conditiile actuale, in calitate de utilizator al serviiilor noastre, nu veti face obiectul unei decizii a noastre bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor dumneavoastra (inclusiv crearea de profiluri) care sa produca efecte juridice cu privire la dumneavoastra sau care sa va afecteze intr-un mod similar intr-o masura semnificativa.

14. CAND SE APLICA ACEASTA NOTA DE INFORMARE

Aceasta nota de informare se aplica in legatura cu serviciile pe care vi le prestam si produsele pe care le achizitionati de la noi (inclusiv in cazul medicinei muncii sau a abonamentelor medicale)

Aceasta nota nu se aplica in legatura cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele prestate de partneri MEDO, postate pe website-ul nostru sau despre care va informam in alt mod.

15. MODIFICARILE ACESTEI NOTE DE INFORMARE

Este posibil sa modificam aceasta nota din cand in cand. In astfel de cazuri, va vom informa si nu vom reduce drepturile pe care le aveti cu privire la datele dumneavoastra prin modificarile pe care le-am putea aduce acestei note.

Vom posta aceasta nota de informare si pe website-ul nostru, la link-ul urmator: www.medo.ro/pacienti/date-personale

De asemenea, vom pastra toate versiunile anterioare ale acestei note intr-o arhiva pe website-ul nostru, pentru ca dumneavoastra sa le puteti consulta oricand.

16. CE SEMNIFICA TERMENII PE CARE I-AM FOLOSIT IN ACEASTA NOTA

Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. In Romania, aceasta autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.

Colaboratori: personal medical care au incheiat un contract de colaborare cu noi si care presteaza servicii medicale pacientilor nostri.

Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date biometrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal despre dumneavoastra pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.

Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) si cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. In relatia cu dumneavoastra, noi suntem operatorul, iar dumneavoastra sunteti persoana vizata

Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.

Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii “apartin”) anumite date cu caracter personal. In relatia cu noi (operatorul), dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: orice operatiune/set de operatiuni efectuata/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea inseamna orice operatiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent daca prin mijloace automate sau manuale.

Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.