Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: Iulie 2019

Noi, cei de la MEDO si partenerii nostri, luam foarte in serios respectul fata de datele dumneavoastra personale. Conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si bunele practici in domeniu, precum si asigurarea unui climat de transparenta, siguranta si incredere pentru clientii nostri este o prioritate pentru noi. Am elaborat aceasta politica de confidentialitate (“Politica de confidentialitate”) pentru a descrie practicile noastre privind informatiile pe care le colectam de la utilizatorii site-urilor noastre.

Daca aveti orice comentarii, sugestii, intrebari sau preocupari cu privire la orice informatii din aceasta politica sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastra pe care o realizam, va rugam sa nu ezitati sa contactati oricand responsabilul nostru cu protectia datelor. In functie de preferintele dumneavoastra, ne puteti contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos.

Datele noastre de contact

Denumire completa: MEDO SRL

Adresa sediu: Strada Cicoarei, nr. 8A, Brasov, cod postal 500188

Numar de telefon: 0730 096 600 sau 0268 474 237

Adresa de email: office@medo.ro

Datele de contact ale responsabilului nostru cu protectia datelor

Prenume si nume: Alexandru Tudorache

Adresa corespondenta: Strada Cicoarei, nr. 8A, Brasov, cod postal 500188

Adresa de email: dpo.medo@gmail.com

 

Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Folosim datele cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra cand vizitati site-ul nostru de internet, pentru a procesa si a raspunde intrebarilor dumneavoastra transmise prin intermediul site-ului nostru, precum si pentru a trimite newslettere la care v-ati abonat in timp ce vizitati site-ul nostru.

Ne bazam aceasta activitate de prelucrare a datelor pe interesul nostru legitim de a furniza informatiile solicitate in legatura cu activitatea, serviciile si produsele noastre. Categoriile de date prelucrate in acest context sunt numele dumneavoastra, adresa de e-mail si numarul de telefon.

De asemenea, folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a monitoriza traficul si a imbunatati continutul site-ului. Ne bazam in aceasta activitate de prelucrare a datelor pe interesului nostru legitim de a asigura functionarea corecta a site-ului nostru de internet, precum si imbunatatirea acestuia.

Nu utilizam cookies pentru a colecta date cu caracter personal si nu folosim nicio tehnologie care coreleaza informatia colectata de cookies cu datele cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului nostru.

 

Utilizarea datelor dumneavoastra

In general, informatiile pe care ni le trimiteti sunt utilizate fie pentru a raspunde la solicitarile pe care le faceti, fie pentru a ne ajuta sa imbunatatim serviciile pe care vi le oferim.

Vom folosi informatiile dumneavoastra numai pentru a va furniza serviciile pe care le-ati solicitat, pentru a procesa comanda dumneavoastra si a raspunde la orice intrebari legate de comenzi sau de facturare.

Daca ne oferiti feedback cu privire la oricare dintre serviciile noastre, este posibil sa utilizam acest feedback pentru orice scop, cu conditia sa nu asociem astfel de informatii cu datele dumneavoastra. MEDO va colecta orice informatie continuta intr-o astfel de comunicare si va trata informatiile in astfel de comunicari in conformitate cu aceasta Politica de confidentialitate.

 

Cui vom divulga datele dumneavoastra

Ca regula, nu divulgam datele dumneavoastra catre alte companii, organizatii sau persoane din orice tara (inclusiv Romania).

In anumite situatii, este insa posibil sa divulgam datele dumneavoastra catre alte persoane fizice sau juridice.

Putem colabora cu alte companii si cu privire la anumite produse sau teste oferite. Aceste parti terte pot primi acces la informatiile necesare pentru a-si indeplini functia.

 

Care sunt drepturile dumneavoastra

Tratam drepturile pe care le aveti in legatura cu prelucrarea pe care o realizam asupra datelor referitoare la dumneavoastra cu maxima seriozitate. Vom continua sa luam toate masurile rezonabile pentru a ne asigura ca acestea sunt respectate.

 

Drepturile dumneavoastra

Pe scurt, drepturile dumneavoastra sunt urmatoarele:

Dreptul de acces la date. Aveti dreptul de a obtine accesul la datele dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam sau la copii ale acestora; aveti, de asemenea, dreptul de a obtine de la noi informatii cu privire la natura, prelucrarea si divulgarea acestor date.

Dreptul la rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine rectificarea inexactitatilor datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”). Aveti dreptul de a obtine de la noi stergerea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam, in limitele legislatiei in vigoare.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor. Aveti dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam, in limitele legislatiei in vigoare.

Dreptul de a obiecta. Aveti dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Dreptul la portabilitatea datelor. Aveti dreptul de a obtine transferul catre un alt operator al datelor dumneavoastra pe care le prelucram sau le controlam.

Dreptul la retragerea consimtamantului. In situatiile in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul; puteti face aceasta in orice moment, cel putin la fel de usor cum ne-ati acordat initial consimtamantul; retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor dumneavoastra pe care am realizat-o inainte de retragere.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere. Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra de catre noi sau in numele nostru.

Cum va puteti exercita drepturile

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a va retrage consimtamantul, atunci cand va prelucram datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice intrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceasta nota de informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrarii datelor dumneavoastra de catre noi, va rugam sa folositi oricand doriti detaliile de contact de mai sus.

Vom incerca sa raspundem cat mai rapid si complet tuturor intrebarilor si preocuparilor dumneavoastra si sa facilitam exercitarea drepturilor dumneavoastra.

 

Retentia datelor

Pastram datele solicitate pe baza cerintelor de reglementare a testarii si a altor standarde, cum ar fi indeplinirea obligatiilor noastre financiare si indeplinirea responsabilitatilor noastre si punerea in aplicare a drepturilor noastre rezultate din contractele de servicii incheiate intre dumneavoastra si noi. Urmatoarele rezuma cadrele de timp de pastrare a datelor bazate pe doua categorii principale de testare.

Juridic / teste acreditate – Stocam mostre pentru o perioada de minimum sase luni sau conform cerintelor contractuale si legale daca perioada este mai lunga. Toate datele si inregistrarile insotitoare asociate cu aceste teste sunt mentinute conform cerintelor organismelor de acreditare, care este de cel putin cinci ani sau mai mult in anumite cazuri, conform legii. Toate aceste date de insotire vor fi distruse dupa aceea.

Teste non-juridice– Stocam mostrele pentru o perioada de 6-8 saptamani sau conform cerintelor contractuale si legale daca perioada este mai lunga. Toate datele si inregistrarile care insotesc aceste teste sunt mentinute pentru o perioada minima de un an si vor fi distruse dupa aceea.

 

Securitatea datelor dumneavoatra

Lucram din greu pentru a proteja clientii nostri, alte persoane ale caror date le prelucram si pe noi insine de accesul neautorizat si de modificarea, divulgarea sau distrugerea neautorizata ale datelor pe care le prelucram.

In special, am implementat urmatoarele masuri tehnice si organizatorice de asigurare a securitatii datelor cu caracter personal:

Politici dedicate. Adoptam si ne revizuim practicile si politicile de prelucrare a datelor clientilor nostri si ale altor persoane, inclusiv masurile fizice si electronice de securitate, pentru a ne proteja sistemele de acces neautorizat si alte posibile amenintari la securitatea acestora. Verificam constant modul in care aplicam propriile politici de protectie a datelor cu caracter personal si in care respectam legislatia protectiei datelor.

Minimizarea datelor. Ne-am asigurat ca datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le prelucram sunt limitate la cele care sunt necesare, adecvate si relevante pentru scopurile declarate in aceasta nota.

Restrangerea accesului la date. Restrangem cu strictete accesul la datele cu caracter personal pe care le prelucram la angajatii, colaboratorii si alte persoane care au nevoie sa le acceseze pentru a le putea prelucra pentru noi. Toate aceste companii si persoane fizice sunt supuse unor obligatii stricte de confidentialitate si nu vom ezita sa ii tragem la raspundere si sa incetam colaborarea cu ei in cazul in care nu trateaza protectia datelor dumneavoastra si ale altor persoane cu maxima seriozitate.

Controlul furnizorilor nostri de servicii. Introducem in contractele cu cei care prelucreaza pentru noi (persoane imputernicite) sau impreuna cu noi (alti operatori – operatori asociati) clauze pentru asigurarea protectiei datelor pe care le prelucram; aceasta protectie merge cel putin pana la minimul impus de legislatie.

Desi luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostra, MEDO nu poate garanta lipsa oricarei incalcari de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. In cazul nefericit si putin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate.

 

Modificari la aceasta politica de confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate intra in vigoare incepand cu 01 Iulie 2019. Aceasta politica de confidentialitate poate fi actualizata.

Cand vom face acest lucru, vom posta aceste modificari pe site-ul nostru, astfel incat sa aveti intotdeauna acces la detalii despre informatiile pe care le colectam, cum si in ce circumstante le utilizam si daca este cazul, le dezvaluim. Orice astfel de modificare, materiala sau de alta natura, va intra in vigoare de la publicarea noii versiuni pe site-ul nostru.