Consultatii Cabinet Dermatologie

consultatii dermatologie

Dermatologia

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor pielii, a anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente (cavitate bucala si organe genitale).

Pielea reprezinta cel mai mare organ al corpului uman, 16% din masa corporala a unui individ este constituita din piele. Pielea indeplineste numeroase functii vitale pentru organism, cum ar fi cea de aparare, functia termoreglatoare, functia de organ de simt si functia de respiratie.

Consultul dermatologic are loc de cele mai multe ori, la aparitia unor simptome la nivelul pielii, unghiilor sau parului. Diagnosticul corect al afectiunilor dermatologice este extrem de important, atat in tratamentul acestora, cat si in preventia aparitiei unor afectiuni noi. Sunt cazuri in care simptomele aparute le nivelul tesutului epidermic pot semnala afectiuni ale organelor interne.

In urma consultului in cadrul unui cabinet dermatologic, medicul stabileste tipul de piele al pacientului, identifica posibile leziuni aparute la nivelul pielii si recomanda produse pentru ingrijirea zilnica, dar si ca tratament, in functie de varsta pacientului si de alte afectiuni.

Cele mai des intalnite afectiuni care necesita vizita la un cabinet de dermatologie sunt: acneea, psoriasis-ul, rosacea, dermatitele, micozele, indepartarea alunitelor, tratamentul cicatricilor, etc.

Cabinetul de dermatologie ofera servicii de diagnostic si tratament de dermato-venerologie, iar consultatiile sunt efectuate de Dr. Med. Mirela GADIUTA, medic primar dermato-venerologie.

Pentru consultatii in cadrul cabinetului de dermatologie si programari:

Contact