Cabinet Ecografie

cabinet ecografie

Ecografia (denumita si sonografie sau ultrasonografie) este un rezultat al dezvoltarii tehnologiei sonarelor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Este o metoda de imagistica medicala de diagnostic bazata pe ultrasunete, folosita pentru a vizualiza diferite structuri (ca muschi, tendoane, organe interne).

Consultul in cadrul unui cabinet de ecografie permite deteminarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor si evidențierea unor leziuni, pe baza imaginilor obtinute in timp real, frecventele folosite in scop diagnostic fiind intre 2 si 18 Mhz.

Ultrasunetele sunt unde sonore cu frecventa mai mare decat limita superioara a auzului uman (>20 kHertzi) care pot penetra un mediu si pot fi folosite pentru a masura caracteristicile undei reflectate, oferind detalii structurale interne ale mediului respectiv sau pentru a administra energie in mod tintit pe diferite organe si tesuturi.

Centrul Medical Medo Brasov ofera servicii de ecografie generala in cadrul cabinetului de ecografie de la sediul clinicii medicale Medo sau la domiciliu, pe baza de programare, consultatiile fiind  asigurate de Dr. Gontia Iulia.

Pentru consultatii in cadrul cabinetului de ecografie si programari:

Contact