Test ADN si Teste de Paternitate & Rudenie

cu cea mai mare Acuratete Garantata din Romania de laboratoarele Eurofins Medigenomix Forensik GmbH – Germania si DNA Diagnostics Center – SUA.

Un test ADN sau de paternitate va poate schimba viata si va poate raspunde la intrebarile care va framanta.

Va putem oferi sfaturi, dar si sprijinul si expertiza noastra in ceea ce priveste testarea paternitatii / maternitatii / gradului de rudenie,  telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro.

Clinica medicala privata MEDO va pune la dispozitie servicii profesionale, in conditii de maxima confidentialitate pentru orice tip de testare a ADN-ului, de la un simplu test de paternitate, la teste complexe pentru determinarea gradului inrudirii dintre două persoane sau chiar determinarea prenatala a paternitătii.

Toate tipurile de testari genetice pe care vi le punem la dispozitie se realizeaza in mod normal prin recoltare de celule bucale. In cazuri speciale, acestea pot fi inlocuite cu probe secundare, cum ar fi: periuta de dinti, mucuri de tigara, material textil, amprenta pe hartie, mostre de tesuturi fixate in parafina, sange, fire de par, oase, dinti, etc.

test ADN
Afla mai multe informatii despre Testele de Paternitate si ADN

Testul de paternitate este un test genetic care demonstreaza daca o persoana este sau nu tatal unui copil. Testul ADN este singurul in masura sa determine cu certitudine legatura de rudenie dintre persoanele testate.

Ce este testul de paternitate informativ?

Acest test determina daca un barbat este tatal biologic al unui copil.

De ce sa fac acest test?

Acest test se realizeaza in cazul in care doriti sa aflati daca un copil este sau nu al dumneavoastra, dar nu doriti sa folositi acest test la autoritati.

Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, iar probabilitatea acestui test de paternitate informativ este de minim 99,999%, analiza fiind facuta in mod normal asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se face acest test?

Testul de paternitate informativ se realizeaza de catre dumneavoastra in confortul propriei case.

Va vom pune la dispozitie un kit de recoltare care consta in tampoane speciale de recoltare pentru fiecare persoana participanta precum si instructiuni detaliate privind procedura de recoltare.

Descoperiti procedura de testare pentru testul de paternitate informativ, realizat la domiciliu
Descarca

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Testul se realizeaza in mod normal, intre un tata si un copil dar este posibil sa participe si mama. Deoarece recoltarea probelor se face de catre client la domiciliul sau, nu este necesara identificarea partilor participante.

Cum comand acest test?

Comanda se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in 5-7 zile lucratoare, iar rezultatele pot fi trimise pe email sau prin curier.

Testul de paternitate legalizat determina legatura de rudenie dintre un tata si un copil prin analizarea unui numar de cel putin 24 de markeri genetici STR.

Rezultatul acestui test poate fi folosit ca si proba atat in fata instantelor, cat si a altor autoritati.

Ce este testul de paternitate legalizat?

Acest test demonstreaza daca un barbat este sau nu tatal biologic al unui copil.

De ce sa fac acest test?

Acest test se realizeaza in cazul in care doriti dovediti paternitatea unui copil in cazul unui proces sau in fata altor autoritati (pentru recunoasterea unui copil, pentru tagada paternitatii, pentru emigrare, pentru adoptie, in cursul unui proces in fata instantelor de judecata).

Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, iar probabilitatea acestui test de paternitate informativ este de minim 99,999%, analiza fiind facuta in mod normal asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se face acest test?

Testul de paternitate legalizat este realizat in clinica noastra doar pe baza de programare. Vor fi recoltate celule bucale de la fiecare participant de catre un asistent specializat, iar probele vor fi sigilate in fata dumneavoastra.

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Este nevoie de participarea ambilor parinti in cazul in care testul se realizeaza cu un copil minor. Identitatea se probeaza prin acte de identitate valabile (buletin, pasaport) pentru persoanele peste 14 ani si prin certificat de nastere pentru persoanele sub 14 ani.

Cum pot face o programare?

Comanda se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Rezultatul testului este disponibil in 5-7 zile lucratoare si pot fi ridicate din clinica sau trimise prin curier.

Clinica noastra va ofera posibilitatea determinarii paternitatii inainte de nasterea copilui cu un grad de certitudine de 99,9%, iar testul prenatal non-invaziv nu prezinta nici un risc pentru mama sau pentru fat.

Cum se face acest test?

Testul se realizeaza utilizand celule bucale de la tata si probe de sange de la mama. Din sangele femeii gravide se izoleaza celule placentare care au aceeasi incarcatura genetica cu cea a fatului si care sunt eliminate in circulatia materna incepand cu saptamana a 9-a de sarcina. Acest test nu prezinta nici un risc pentru sarcina.

Acest test este realizat in colaborare cu DNA Diagnostics Center, cel mai mare furnizor de teste de paternitate si rudenie la nivel mondial, iar acuratetea acestui test este de 99,9%.

Unde se face acest test si cum pot face o programare?

Programarile se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in 12 zile lucratoare in regim normal sau in 7 zile lucratoare in regim de urgenta, iar rezultatele pot fi ridicate din clinica sau trimise prin curier.

Acest test ajuta la determinarea legaturii de rudenie pe linie paterna atat dintre frati buni (mama si tatal sunt comuni), cat si frati vitregi (au acelasi tata dar mamele sunt diferite).

De ce sa fac acest test?

Acest test se face in cazul in care se doreste determinarea legaturii de rudenie pe linie paterna intre doi sau mai multi frati, fara participarea tatalui.

Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, iar probabilitatea acestui test de paternitate informativ este de minim 99,9%, analiza fiind facuta in mod normal asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se face acest test?

Acest test poate fi efectuat atat pentru informare, cat si pentru utilizare in instanta.
Pentru testul informativ nu este necesara deplasarea dumneavoastra la clinica. Va vom pune la dispozitie un kit de recoltare care consta in  tampoane speciale de recoltare pentru fiecare persoana participanta alaturi de instructiuni detaliate privind procedura de recoltare.

Testul legalizat se realizeaza la clinica noastra pe baza de programare. Vor fi recoltate celule bucale de la fiecare participant de catre un asistent specializat iar probele vor fi sigilate in fata dumneavoastra.

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Testul informativ se realizeaza intre frati dar poate sa participe si mama/mamele acestora. In acest fel gradul de acuratete creste. Deoarece recoltarea probelor se face de catre client la domiciliul sau, nu este necesara identificarea partilor participante.

Pentru testul legalizat este nevoie de prezenta personala in clinica a fratilor precum si a mamei/mamelor in cazul in care testul se realizeaza cu un copil minor. Identitatea se probeaza prin acte de identitate valabile (buletin, pasaport) pentru persoanele peste 14 ani si prin certificat de nastere pentru persoanele sub 14 ani.

Cum comand acest test/Cum pot face o programare?

Comenzile pentru testul informativ sau programarile testului legalizat se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in 10 zile lucratoare, iar rezultatele pot fi ridicate din clinica sau trimise prin curier.

Testul de determinare a legaturii de rudenie dintre bunic si nepot se poate realiza in situatia in care tatal prezumtiv nu poate sau nu doreste sa participe la efectuarea unui test de paternitate.

Ce este?

Acest test determina legatura de rudenie pe linie paterna dintre bunici si nepoti.

De ce sa fac acest test?

Testul se face in situatia in care se doreste determinarea legaturii de rudenie pe linie paterna intre bunic/bunica si copil iar tatal nu poate sa participe.
Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, analiza fiind facuta in mod normal asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se poate face acest test?

Acest test poate fi efectuat atat pentru informare cat si pentru utilizare in instanta.
Testul informativ este realizat de catre dumneavoastra acasa. Va putem trimite oriunde in tara kitul de recoltare care consta in tampoane speciale de recoltare ce vor fi utilizate de fiecare persoana care urmeaza sa participe la test alaturi de instructiuni privind procedura care trebuie respectata pentru recoltarea corecta a probelor.

Testul legalizat se realizeaza la clinica noastra pe baza de programare. Un asistent specializat va recolta celule bucale de la fiecare participant iar probele se vor sigila in fata dumneavoastra.

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Testul informativ se realizeaza intre bunic/bunica paterna si un copil dar poate sa participe si mama. In acest fel gradul de acuratete creste. Datorita faptului ca recoltarea probelor se face de catre client la domiciliul sau nu este necesara identificarea partilor participante.

Pentru testul legalizat este nevoie de prezenta personala in clinica a bunicului/bunicii paterne precum si a mamei daca testul se realizeaza cu un copil minor. Identitatea persoanelor care vor fi testate se probeaza prin orice act de identitate valabil pentru persoanele peste 14 ani (buletin, pasaport) si prin certificat de nastere pentru persoanele sub 14 ani.

Cum comand acest test/Cum pot face o programare?

Comenzile pentru testul informativ sau programarile pentru testul legalizat se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Rezultatul testarii este disponibil in maxim 10 zile lucratoare iar rezultatele se pot trimite prin curier oriunde in tara sau pot fi ridicate personal din clinica.

Testul avuncular este un test genetic prin care se stabileste legatura de rudenie intre unchi/matusa si nepot se realizeaza in conditiile in care tatal nu doreste sau nu poate sa participe la efectuarea unui test de paternitate standard.

Ce este?

Acest test determina legatura de rudenie dintre matusa/unchi si nepoti pe linie paterna.

De ce sa fac acest test?

Acest test se face in momentul in care se doreste determinarea legaturii de rudenie pe linie paterna intre matusa/unchi si copil iar tatal nu poate sa participe.
Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, analiza fiind facuta in mod normal asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se face acest test?

Acest test poate fi efectuat atat pentru informare cat si pentru utilizare in fata autoritatilor.
Testul informativ este realizat de catre dumneavoastra in confortul propriei locuinte. Va vom pune la dispozitie un pachet de recoltare care consta in tampoane speciale de recoltare pentru fiecare persoana care urmeaza sa participe la test precum si instructiuni detaliate privind procedura care trebuie urmata.

Testul legalizat se poate realiza la clinica noastra doar pe baza de programare prealabila. Se vor recolta celule bucale de la fiecare participant de catre un asistent specializat al clinicii iar probele vor fi sigilate in fata dumneavoastra.

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Testul informativ se realizeaza intre matusa/unchiul patern si un copil dar este indicat sa participe si mama in cazul in care aceasta este disponibila. In acest fel gradul de acuratete al testului creste. Din cauza ca recoltarea probelor se face de catre participanti acasa, nu este necesara realizarea identificarii partilor participante.

Pentru testul legalizat este necesara prezenta personala in clinica a matusii/unchiului patern precum si a mamei sau a tutorelui in cazul in care copilul participant este minor. Identitatea se verifica prin acte de identitate valabile (buletin, pasaport) pentru persoanele cu varsta peste 14 ani si prin certificat de nastere pentru persoanele sub 14 ani.

Cum comand acest test/Cum pot face o programare?

Comenzile pentru testul informativ sau programarile pentru testul legalizat se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la una din adresele: adn.medo@gmail.com sau mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in maxim 10 zile lucratoare iar rezultatele pot fi ridicate din clinica sau trimise prin e-mail sau prin curier direct la domiciliu.

Prin acest test se realizeaza profilul genetic individual al persoanei solicitante.

De ce sa fac acest test?

Acest test se realizeaza in situatia in care doriti ca pentru viitor sa aveti o inregistrare a codului dumneavoastra genetic.
Toate testele noastre sunt realizate in colaborare cu laboratoare acreditate din afara tarii, analiza fiind facuta asupra unui numar de cel putin 24 de markeri ADN autozomali de tip STR.

Cum se face acest test?

Acest test poate fi efectuat atat pentru informare cat si legalizat.
Testul informativ se realizeaza de catre dumneavoastra in confortul propriei case. Va vom pune la dispozitie un kit de recoltare care consta in tampoane speciale de recoltare pentru fiecare persoana participanta precum si instructiuni detaliate privind procedura de recoltare.

Testul legalizat se realizeaza la clinica noastra pe baza de programare. Vor fi recoltate celule bucale de catre un asistent specializat iar probele vor fi sigilate in fata dumneavoastra.

Cum comand acest test/Cum pot face o programare?

Comenzile pentru testul informativ sau programarile testului legalizat se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in 5-7 zile lucratoare, iar rezultatele pot fi ridicate din clinica sau trimise prin e-mail sau curier.

Acest test determina daca doua persoane sunt inrudite pe linie paterna sau materna, indiferent de gradul de rudenie dintre acestea.

Cum se face acest test?

Testul informativ este realizat de catre dumneavoastra acasa. Va putem trimite oriunde in tara kitul de recoltare care consta in tampoane speciale de recoltare ce vor fi utilizate de fiecare persoana care urmeaza sa participe la test alaturi de instructiuni privind procedura care trebuie respectata pentru recoltarea corecta a probelor.

Testul legalizat se realizeaza la clinica noastra pe baza de programare. Un asistent specializat va recolta celule bucale de la fiecare participant iar probele se vor sigila in fata dumneavoastra.

Cine trebuie sa participe la acest test si ce acte am nevoie?

Testul informativ se realizeaza intre persoanele care doresc sa afle daca exista o legatura de rudenie pe linie paterna sau materna. Deoarece recoltarea probelor se face de catre client la domiciliul sau, nu este necesara identificarea partilor participante.

Pentru testul legalizat este nevoie de prezenta personala in clinica a partilor precum si a unui reprezentant legal in cazul in care testul se realizeaza cu un copil minor. Identitatea se probeaza prin acte de identitate valabile (buletin, pasaport) pentru persoanele peste 14 ani si prin certificat de nastere pentru persoanele sub 14 ani.

Cum comand acest test/Cum pot face o programare?

Comenzile pentru testul informativ sau programarile testului legalizat se realizeaza telefonic la numerele 0730 096 609 si 0730 096 610 sau prin email la mihaela.alexandru@medo.ro

Cand si cum primesc rezultatele?

Testul este gata in 10 zile lucratoare iar rezultatele pot fi ridicate din clinica sau trimise prin curier.

Intrebari frecvente despre testele ADN

Un test de paternitate sau un test ADN este o analiza genetica de laborator care stabileste in mod concludent, prin metode stiintifice testate, cine este tatal biologic al unui copil/al unei persoane. Acidul dezoxiribonucleic sau ADN-ul este materialul genetic care se mosteneste de la mama si tata si este unic fiecarui individ.

Testul de paternitate analizeaza si compara o serie de 24 segmente din structura ADN, denumite markeri STR (Short Tandem Repeats). Aceste segmente sunt unice pentru fiecare individ, iar pe baza lor se poate realiza un profilul genetic pentru fiecare persoana.

Testele genetice ADN multiplica segmentele STR printr-o reactie de polimerizare (PCR) si compara mai multe secvente ADN pentru a stabili corespondenta si similaritatea profilurilor genetice. Ele actioneaza ca o „amprenta genetica”, deoarece fiecare persoana va avea aceleasi segmente STR, dar combinatia de lungimi STR pe care o persoana le mosteneste va fi unica.

Pentru realizarea unui test de paternitate informativ este necesara preluarea de probe (de obicei, celule bucale, dar pot fi si alte probe secundare) de la copil si prezumtivul tata (poate participa si mama). Pentru ca ADN-ul este acelasi in fiecare celula a corpului, acuratetea testelor efectuate din sange, fire de par, etc. sau din mucoasa bucala este aceeasi.

Recoltarea celulelor bucale se face cu ajutorul unui recoltor steril. Recoltorul este introdus in cavitatea bucala si se preiau celule epiteliale de pe suprafata internă a obrazului, fara niciun fel de disconfort. Pentru prelevarea la domiciliu a probleor, in cadrul kitului de recoltare primit veti gasi instructiuni detaliate pentru prelevarea corecta a probelor si transmiterea acestora catre laborator pentru a fi testate.

Probele pot fi prelevate atat de la tata, cat si de la mama, deoarece analiza concomitenta a profilului genetic matern creste siguranta testului. Prelevarea de probe de la mama nu este insa obligatorie pentru stabilirea gradului de rudenie dintre tatal prezumptiv si copil.

Cu autorul acestui material genetic prelevat fie in clinica, fie prin kitul de recoltare la domiciliu se determina similaritatea intre probe si astfel se confirma sau infirma paternitatea. Laboratorul efectuează o serie de teste numite secventiere ADN. Aceste teste caută potriviri genetice intre tatal potential si copil.

Testele de paternitate ADN sunt extrem de exacte. Un test poate arata cu o precizie de peste 99.99% daca un barbat este tatal biologic al unei persoane sau nu. Prelevarea probelor se face numai la cererea expresa a persoanelor implicate, cu consimtamantul acestora.

Stabilirea paternitatii poate fi importanta din mai multe motive. Acesta poate ajuta:

  • sa obtineti drepturi legale la sprijin pentru copii, custodie, beneficii de securitate sociala si mostenire.
  • pentru simpla informare.

Tipul de test pe care il veti alege va depinde de scopul rezultatelor testului. Daca doriti un test de paternitate pentru simpla informare, fara utilizarea acestuia intr-un proces in instanta, testul de paternitate informativ este cel mai potrivit pentru dvs. Prelevarea probelor pentru acest test ADN se poate face atat in clinica Medo, cat si acasa, de catre dvs. cu ajutorul kitului de recoltare, cu instructiuni exacte si simplu de utilizat. Consilierii nostri genetici va stau la dispozitie in tot procesul pentru orice ati avea nevoie. Testul de paternitate informativ se efectua la orice varsta a copilului sau a parintilor.

Daca testul de paternitate este necesar in scopuri legale, atunci acesta trebuie efectuat intr-o clinica, iar pelevarea probelor trebuie efectuata de catre un asistent specializat. Testul de paternitate legalizat se realizeaza si la cererea instantelor judecatoresti, pentru stabilirea  filiatiei copilului.

Testarea ADN are la baza ani intregi de cercetare si validare a metodologiei de lucru, ceea ce confera siguranta si acuratete rezultatelor. Veti avea parte de expertiza laboratoarelor internationale de testare, de profesionalismul si discretia echipei noastre. Acuratetea testelor este garantata de Eurofins Medigenomix Forensik GmbH – Germania si DNA Diagnostics Center – SUA.

Exista trei moduri diferite de a testa paternitatea inainte de nasterea unui copil, insa numai unul nu prezinta niciun risc pentru sarcina. Testele prenatale sunt la fel de exacte ca cele efectuate dupa nasterea copilului. 

Testul de paternitate prenatala neinvaziva (NIPP) analizeaza ADN-ul fetal gasit in sangele femei insarcinate dupa primele 9 saptamani de sarcina. Un specialist din laborator compara informatiile ADN-ului fetal cu ADN-ul din proba epiteliala preluata din interiorul obrazului tatalui prezumtiv.

Testul de paternitate prenatal se realizeaza numai in Clinica Medo pe baza de programare prealabila.

Mit 1 – Uneori, testul de paternitate ADN poate fi confundat cu determinarea grupei sanguine sau a Rh-ului. Grupa sanguina este un factor genetic mostenit de la parinti, la fel ca factorul Rh. Determinarea grupei sanguine nu este insa un test de paternitate si nu poate stabili parintii biologici ai unui copil.

Mit 2- Un alt mit despre testul de paternitate este acela ca daca tatal prezumtiv nu poate participa/refuza sa participe, testul nu poate fi efectuat. Acest lucru este fals intrucat testul de paternitate poate fi realizat si fara prezenta tatalui, prin participarea bunicilor paterni. Daca se va demonstra ca copilul si bunicii paterni impartasesc acelasi ADN, se poate concluziona ca atat copilul, cat si tatal prezumtiv sunt rude biologice.

Mit 3- Alt mit despre testele de paternitate este acela ca relatiile au intotdeauna de suferit in momentul in care se realizeaza un test de paternitate. Insa, acest lucru depinde in cele din urma, de rezultatul testului si asteptarile dvs. A fi tata este mai mult decat o legatura biologica, ingrijirea si cresterea unui copil este ceea ce conteaza in cele din urma, nu legatura de sange. Principalul beneficiu al testelor de paternitate este linistea, incheierea unui capitol, fiecare fiind capabil sa mearga mai departe cu viata sa, dupa ce a aflat raspunsul la o intrebare care il presa.

Mit 4 – Alt mit in legatura cu testarea paternitatii este acela ca nu exista confidentialitate. Efectuarea unui test de paternitate pot fi un moment foarte stresant si este nevoie de confidentialitate pentru a proteja oamenii, deoarece circumstanțele pot cauza disconfort. Serviciul nostru de testare a paternitatii a avut clienti din intreaga lume care au solicitat pastrarea secretului si a confidentialitatii, aspecte deosebit de importante pentru noi. Datorită acestor experiente, putem garanta ca testele de paternitate vor urma procedura care va proteja toate persoanele implicate.

Repere