Articol actualizat la 27/01/2020

Timp de citire: 2 minute

maraton-mare-2016

Fundația Transilvania Expres Brașov împreună cu Asociația Șapte Scări a organizat, în dată de 29 mai 2016, a doua ediție  a “Maratonului Internațional Brașov”.

“Maratonului Internațional Brașov” este un eveniment deosebit, în primul rând datorită cadrului pitoresc și unic în care s-a desfășurat. Zona de start și finish a fost în Centrul Orașului, în Piața Sfatului, între Biserica Neagră și Biserica Muzeu, cu trecere pe lângă zidul cetații vechi și Bastionul Țesătorilor pe sub Tâmpa. Este singurul maraton din Brașov organizat pe asfalt. De asemenea este singurul concurs de alergare din Brașov care a beneficiat de susținerea Federației Române de Atletism.

“Maratonului Internațional Brașov” face parte din campania pro-sănătate “Mișcarea face bine” fiind susținut de Primăria Municipiului Brașov si Telekom România. Evenimentul și-a propus sprijinirea copiilor cu autism din cadrul Asociației “Copii de Cristal”, taxele strânse la cursa de 5 km, dar și 10% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ștafetă, semimaraton și 10 km) fiind donate beneficiarilor acestei Asociații. Pentru a promova mișcarea în rândul celor mici, înscrierea copiilor până la 14 ani a fost gratuită, astfel aceștia au fost încurajați să alerge pentru o cauză nobilă și pentru sănătatea lor.

Pe aceasta cale, organizatorii mulțumesc instituției dumneavoastră pentru sprijinul acordat la organizarea celei de-a doua ediție a evenimentului “Maratonului Internațional Brașov”, manifestarea care să contribuie la imaginea Brașovului ca și Capitală a sportului românesc, maratonul fiind un sport care promoveaza în rândul tinerilor mișcarea în aer liber ca și primă condiție a unei vieți sănătoase.

Cu stimă,

Enache Stoica
Președinte Fundația Transilvania Expres